18.07.2018
Salihli TSO, Ramazan’da 22 bin kişiye iftar verdi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl 14. kez olarak iftar çadırı kurma geleneğini sürdürdü. Salihli’de Keli, Razlı ve Kırveli mahallelerinde 3 ayrı yerde iftar sofrası kuran Oda, Kula ve Selendi’dekilerle birlikte her gün toplam 750 kişiye beş çeşit yemek verdi.

Salihli TSO, Salihli’de üç farklı mahallede iftar çadırı kurdu. Kırveli Mahallesi’nde 200, Keli ve Razlı mahallelerinde 125’er kişi olmak üzere toplam 450 kişiye doyurucubir menü sunuldu. Oda ayrıca üyelerinin bulunduğu Kula’da 175, Selendi’de de 125 kişiye iftar yemeği verdi.

İftar yemeklerini hayırseverlerin bağışlarıyla, Oda’ya hiçbir maddi yük getirmeden organize ettiklerini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, bu yıl 14. kez gerçekleşen bu uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Odamızın 2005 yılında Salihli ile başlattığı iftar çadırı uygulamasını,göreve geldiğimiz 2013 yılından itibaren Kula ve Selendi’ye de yaygınlaştırdık. Sayıyı da 200’den 750’ye kadar çıkardık. Organizasyonun başarılı bir şekilde yürümesini sağlayan başta Ramazan Komisyonu üyelerimize ve Odamızın personeline teşekkürlerimi sunarım.”

Hayırseverler tarafındantalep edilir hale gelen iftar sofralarının dar gelirlilere bir ay boyunca iyi beslenme imkanı da sunduğunu vurgulayan Yüksel, “Üyelerimiz hayır yapmaktan son derece memnun. Odamıza herhangi bir külfet getirmiyor.Hayırseverler, kendileri de iftar yemeklerine katılarak, yapmış oldukları yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığını bizzat görüyor.Katkı veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

1170 kişiye yardım paketi

Türkiye Ordalar ve Borsalar Birliği’nin oda ve borsalara gönderdiği gıda yardımı desteği ile Ramazan ayı boyunca 1170 kişiye Ramazan gıda paketi dağıtıldı. Salihli TSO’nun da katkı koyarak çeşitlendirdiği temel gıda ihtiyaçlarından oluşangıda paketleri, Salihli TSO Meclis üyeleri vasıtasıyla, Salihli, Kula ve Selendi’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.