16.11.2018
Salihli TSO, dış paydaşlarıyla strateji belirledi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 2018-2022 dönemini kapsayan stratejik planlamasının birinci bölümü olan iç paydaş çalıştayını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Salihli TSO, dış paydaş çalıştayını da tamamladı.

Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen dış paydaş çalıştayına Salihli Kaymakamlığı, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, SGK, İş-Kur, Vergi Dairesi, Tapu Sicil Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı temsilcileri katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 2007’de akredite olan Oda’nın o tarihten itibaren stratejik planlar çerçevesinde hedeflerini belirleyip, bir sonraki dönemde bunların gerçekleşme oranlarını değerlendirdiğini anlattı. 2013-2017 tarihleri arasını kapsayan bir önceki dönemde stratejik planda yüzde 83başarı yüzdesine ulaştıklarını, bunun önemli bir başarı olduğunu kaydeden Yüksel, şunları söyledi:

“Başarımızın asıl kaynağında iç ve dış paydaşların görüş ve önerilerini dikkate alarak, yönetim şeklimizi buna göre oluşturmak yatıyor. Stratejik planla Salihli’nin ve Oda’nın zayıf ve güçlü yönlerini tespit etmek amacıyla SWOT analizi yapıyoruz. Vizyon ve misyonun yeniden oluşturulması konusunda tavsiyeleri dikkate alıyoruz. Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmenin yanı sıra, kente ve bölgeye daha yararlı olabilmenin yollarını araştırıyoruz.”

Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut Yenidünya ve Selim Zar’ın da katıldığı çalıştayda, dış paydaşların önerilerine başvuruldu ve kurum ile kuruluş temsilcilerinin Salihli TSO hakkındaki tavsiyeleri alındı. Aydın Patent yetkilisi Önder Aydın tarafından yönetilen çalıştayda kurum ve kuruluşların temsilcileri görüşlerini yazılı olarak ifade ederken, diğer taraftan sözlü olarak da önerilerini sundu.