23.09.2018
Salihli TSO delegeleri TOBB Genel Kurulu’na katıldı

TOBB’un 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Genel Kurul’a TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Meclis Üyeleri Murat Girgin ve Süleyman Sevinç ile Genel Sekreter Levent Kılınçaslan katıldı.

Oy kullanımı öncesinde, Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

TOBB’un 74. Genel Kurulu nedeniyle Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Yapılan oylamada Rifat Hisarcıklıoğlu, delegelerin tamamının oylarıyla yeniden TOBB Başkanlığına seçildi