23.05.2018
Salihli TSO’nun yeni yönetimi belirlendi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçtiğimiz hafta yapılan meclis üyeliği ve meslek komitesi seçimlerinden sonra, bugün de Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu’nda görev alacak isimlerin seçimi yapıldı. Meclis üyelerinin oylarıyla Süleyman Oral Meclis Başkanlığı’na, İbrahim Yüksel de Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ikinci kez seçildi.

Kurulan sandığa oylarını atan Meclis Üyeleri, daha sonra yapılan Meclis toplantısında yeni dönemin Meclis Divanı’nı oluşturdu. Daha sonra Sandık Başkanı, yapılan oylama sonucunda belirlenen Yönetim Kurulu isimlerini açıkladı. İbrahim Yüksel, yaptığı değerlendirme konuşmasında, 1925 yılında kurulan Oda’da bugüne kadar görev yapmış olan meclis, yönetim kurulu ve meslek komitesi üyeleri ile personele teşekkür etti. Seçimde başarılı olmalarının temelinde geçtiğimiz dönem Oda’yı siyaset üstü ve ortak akılla yönetmiş olmalarının yattığına vurgu yapan Yüksel, kavga etmeden küsmeden, herkesin hakkını gözeterek ve saygı göstererek yönetime devam edeceklerini belirtti. Yüksel yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“3 Nisan’da yapılan Meclis ve Komite üyeleri seçiminde Odamız üyeleri 17 meslek grubunun tamamında bizim aday göstermiş olduğumuz listelere oy vererek, tüm grupları kazanmamızı sağladı. Bu seçim bizim 5 yıllık geçmişimizde yönetim ve meclis olarak Odamız adına yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerin değerlendirilerek tam not aldığımızı gösterdi.

Ortak akıl ve siyaset üstü yönetimimizle iş dünyası, kamu kurumları ve toplum arasındaki saygınlığımızı en üst seviyeye çıkardık. Yüzde 46’sı yenilenen ve gençleşen meclisimiz ve yönetimimiz, geçen dönemde edinmiş olduğu tecrübelerle daha büyük hizmetlere imza atacaktır. Bölgemiz geniş, üye sayımız yüksek. Manisa merkezden sonra en büyük odayız. Salihli, Kula ve Selendi bölgesindeki üyelerimiz bizden hizmet ve görev beklemektedir. Üyelerimizin beklentilerini boşa çıkarmamak için daha çok çalışacağız.”

Yeni dönemde de odayı ortak akılla yöneteceklerini belirten Yüksel, “Siyaset üstü yönetim sergileyeceğiz. Tüm siyasi partilerimize aynı yakınlıkta olacağız. Kamu kurumları ve yerel yönetimlerle uyum içinde çalışacağız.” dedi.

Oylamayla belirlenen Meclis Divanı’na Süleyman Oral Meclis Başkanlığı’na, Osman Özsaraç ve İskender Artemel başkan yardımcılıklarına, Meclis’in tek kadın üyesi Fatma Selcen Tekdal da katip üyeliğe oy birliği ile getirildi.

Yapılan seçimler sonrasında Yönetim Kurulu’na İbrahim Yüksel, Taner Kalay, Günay Topkaya, Yunus Kaya, Halil Necmi Çevik, Turgut Yenidünya, Selim Zar, Ahmet Doğan ve Özdemir Bayraktar oy birliği ile seçildi.