22.07.2018
Salihli’den Mehmetçiğe kuru üzüm ve leblebi

Salihli’de odalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından başlatılan Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin’deki kahraman Mehmetçiğe gönderilecek kuru üzüm ve leblebi kampanyası kapsamında toplanan 50 bin paket kuru üzüm ve 50 bin paket leblebi, Salihli Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törenle yola çıktı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, şunları söyledi:

“Bizlerin güvenliği için, bizlerin burada daha huzurlu yaşamamız için Afrin’de mücadele eden kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerine manevi destek olmak amacıyla üzüm ve leblebi bağışında bulunmayı uygun bulduk. Yardımsever Salihli halkının katkısıyla çok kısa sürede 5 ton üzüm, 5 ton leblebi için gerekli olan 110 bin TL’yi topladık. Halkın bağışlarıyla toplanan bu yardımlar Salihli Garnizon Komutanlığı’ndan, Hatay Garnizon Komutanlığı emrine gidip oradaki askerlerimize ulaşacaktır. Bu konuda siyasi parti ilçe başkanlarımız, hayırsever vatandaşlarımız, odalarımız destek verdi. Bizler için orada savaşan kahraman askerlerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah başarılarını muvaffak etsin. En az zayiatla buradan çıkacağımızı ve ülkemizin güvenliğini burada sağlayacağımıza inancımız tam.”

Törende konuşan Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, “Hayırlısıyla ürünlerimizin yerine ulaşmasını temenni ediyoruz, onlara hayırlı yolculuklar diliyoruz. Dualarımız Mehmetçiklerimizle beraber” dedi.

Kampanya kapsamında üç düvesinden bir tanesini satıp kahraman Türk askeri için bağışlayan Hasalan Mahallesi sakinlerinden Yaşar ve Döne Soyal çiftine, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel tarafından plaket sunuldu.

Salihli İlçe Müftüsü Adem Karakelebek’ in yaptığı duanın ardından 5 ton kuru üzüm ile 5 ton leblebinin yüklü olduğu kamyon Hatay Garnizon Komutanlığı’na doğru yola çıktı.