15.11.2018
Salihli’den Mehmetçik için yardım kampanyası

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen meslek odaları, esnaf, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Afrin’de devam eden harekata destek verme kararı aldı. İstişare toplantısında Salihli’den 5 ton kuru üzüm ve 5 ton leblebinin 100’er gramlık paketler halinde hazırlatılıp, Mehmetçiğe ulaştırılması kararı alındı. Toplantıda Afrin’deki Mehmetçiğe destek bildirisi okundu.

Toplantıya katılan temsilciler, henüz açıklama yapılmadan dahi bağış yapmak için gelen vatandaşlar olduğunu belirterek, bağışların şekli ve yönteminin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. TSO’daki toplantıda, bağış toplama, paketleme ve yerine ulaştırma konusunda koordinasyonu sağlamak üzere bir komisyon kurulması kararı alındı. Komisyona, AKP İlçe Başkanı Selçuk Dinç, CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık ve Bakkallar Odası temsilcisi Hasan Ali Söğüt seçildi.

Kuru üzüm, leblebi ve nakdi bağışlar için son tarih 9 Mart 2018 cuma olarak belirlendi. Toplantıya şu isimler katıldı:

Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel     , Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, AKP İlçe Başkanı Selçuk Dinç, CHP İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akin, Marangozlar Odası Başkanı Kemal Alacalı, Bakkallar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Söğüt, Kahveciler Odası Başkanı Hakan Yerli, Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Azak, Berberler Odası Başkanı Kadir Dilşeker, Kunduracılar Odası Başkanı Celil Şenal, Elektrikçiler Odası Başkanı Bahadır Çelikkol,  Manavlar Odası Başkanı Rıfat Yavaş,  Makine Mühendisleri temsilcisi Erer Duru, Mimarlar Odası temsilcisi Koray Kaplan, İnşaat Mühendisleri Temsilcisi Mesut Gökalp, Kızılay Salihli Şube Başkanı A. Yavuz Özdem, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Deniz, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Recep Avcı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güler.

b