19.09.2018
Kulalı ve Selendili işadamlarının ödül gururu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyelerinin başarılarını ödüllendirdiği geleneksel ödül törenlerinden biri daha Kula’da gerçekleştirildi. Kula ve Selendi’deki iş dünyasına yönelik olarak organize edilen “Ekonomi Ödülleri”nde toplam 43 işadamı ve kuruma ödül verildi.

Kula Egemen Tesisleri’nde gerçekleştirilen ödül törenine Kula Kaymakamı Osman Güven, Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Uslu, iki ilçenin protokolü ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yaptığı konuşmada, ödediği vergilerle devleti kalkındıran iş dünyası temsilcilerine teşekkür etmek ve onları daha fazlasını yapmaya teşvik edip, örnek olmalarını sağlamak için bu ödül törenlerini her yıl tekrarladıklarını ifade etti.

Emperyalist güçlerin sınırımızda yürüttüğü yeni bir oluşumu engellemek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Afrin’deki Zeytindalı Harekatı’ndan ordunun en az zayiatla çıkmasını umut ettiklerini belirterek konuşmasına devam eden Yüksel, ekonomideki gelişmeler ve beklentileri hakkında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl TOBB, KOSGEB ve KGF kredileri sayesinde piyasalar en olumlu dönemini geçirdi. Yüksek bir büyüme rakamına ulaşıldı. İş dünyası olarak ilk kez bu kadar borç yükü altına girmiş olduk. Enflasyon yüzde 13’e çıktığı için büyümenin etkisini fazla fark edemedik. İş dünyası olarak 2018 yılından beklentilerimizin başında faizlerin bir an önce düşürülmesi ve kredilerin yeniden verilmesidir.

ABD Başkanı Trump’ın akıl almaz yönetim şekli dünyamızı gün geçtikçe daha karmaşık bir duruma sokmakta ülkeleri savaşın eşiğine getirmektedir. Bu tutumundan vazgeçmelidir.

Asgari ücretin işverene maliyeti artmıştır. Devletin asgari ücretliye yönelik verdiği desteğe yine devam etmesini talep ediyoruz. Kurumlar vergisinin yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkarılması da bizi zorlayacaktır. 2018 yılından itibaren SGK primlerinde olduğu gibi vergisini düzenli ödeyen firmalarımıza yüzde 5 vergi indirimi uygulanacak olması ise olumlu bir gelişmedir.”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da yaptığı konuşmada, Kula ve Selendi’deki başarılı işadamlarının ödüllendirilmesinin çok iyi bir uygulama olduğunu belirterek, bunun iş adamlarını teşvik ettiğini kaydetti. Tosun, Afrin’de yürütülen TSK harekatının başarılı olması için dua ettiklerini ifade etti.

Kula ve Selendi’de 2016 yılı verilerine göre ödül alanlar şunlar:

Kula Kurumlar

3. Takış Gıda

Kula 30 yıllık firmalar

1. Kutlu Dayanıklı Tüketim
  2. SS Yurtbaşı Köyü Sulama Koop.

Selendi Kurumlar

1. Mahmut Kaya Süt Ürünleri