21.07.2018
TSO’dan, yeni bölümler için MYO’ya ziyaret

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacı sorununu çözecek girişimlerine devam ediyor. İMKB Endüstri Meslek Lisesi’nde 3 yeni bölümün açılması konusunda Salihli’deki diğer odalarla birlikte büyük gayret gösteren TSO, geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal’ın katıldığı toplantıda, Salihli’de gıda fabrikalarının ihtiyacı olan gıda teknikerliği konusunda bir bölüm açılması konusunu gündeme getirmiş ve Canbal’dan önümüzdeki dönem için bu konuda söz almıştı.

Bu konuyu görüşmek üzere Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü İlkay Dilber’i ziyaret eden Salihli TSO Yönetimi,  okuldaki bölümler ve öğrenci sayıları hakkında bilgi aldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların yarısından fazlasının gıda sektöründe olduğunu ifade ederek, sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman konusunda atılması gereken adımları yakından takip ettiklerini kaydetti. Yüksel,  Salihli’de 4 yıllık fakültenin açılması konusunda TSO’nun önderlik yaptığını ve Maliye Bölümü’nün faaliyete geçmesinden son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Salihli MYO Müdürü Dilber de eğitim camiasının sanayi ile buluşmasına büyük önem verdiklerini belirterek, TSO ile ortak çalışmalar yapmaktan memnun olduklarını ifade etti.