18.11.2017
Salihlili işadamlarına TSO’dan plaketli teşekkür

Salihlili işadamları ödül gururu yaşadı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın her yıl düzenlemeyi bir gelenek haline getirdiği Ekonomi Ödülleri töreni, Lidya Sardes Otel’de düzenlendi. 2015 yılındaki matrahlar dikkate alınarak yapılan sıralamada kurumlar vergisi ve gelir vergisinde ilk 10’a giren işadamları, aynı yıl en çok ihracat yapan ve en fazla istihdam yaratan üyeler ile 40 yıldır odaya kayıtlı olan üyeler, plaket takdim edilerek onurlandırıldı.  Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük 500 firma listesinde 230. olan Norm Cıvata adına grubun Onursal Başkanı Nedim Uysal ile TEPAV’ın en hızlı büyüyenler listesinde ilk 100’e giren Gündoğdu Gıda ile Rella Gıda’ya onur plaketi takdim edildi.

İşadamlarının yoğun katılım sağladığı törene Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Kamil Karameşe, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Manisa Vergi Dairesi Grup Müdürü Ruhi Petek, Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Talip Kara, Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Jandarma Komutanı Mehmet Alşen, esnaf odaları başkanları, meslek odalarının temsilcileri ile işadamları katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yaptığı sunuş konuşmasında ilçenin ekonomik ve sosyal hayatı hakkında bilgi verdi. Yüksel şöyle konuştu:

“Salihli, yaşamaktan büyük keyif aldığımız, aydın ve çalışkan insanların yaşadığı bir huzur kentidir. Sağlık alanında bir merkez konumunda olan ilçemiz, son zamanlarda yapılan yatırımlarla eğitimde de bir merkez haline gelme yolunda ilerliyor. Yıllardır üzerinde ısrarla durduğumuz fakültemiz bu yıl ilk öğrencilerini kabul etti. Önümüzdeki yıl 6 bölümün daha eklenmesini ve öğrenci sayısının katlanarak artmasını bekliyoruz. Bunun kentimizin ekonomisine ve kültürüne önemli katkı sunacağı görüşündeyiz. Bu konuda çok heyecanlı ve sevinçliyiz. Şimdiki önceliğimiz ise Salihli’ye bir Fen Lisesi kazandırmak olacak. Bunun için ısrarla çalışacağız.”

Organize Sanayi Bölgesi’nin 14 yılda yüzde 100 doluluğa ulaştığını ve OSB ile iftihar ettiklerini belirten Yüksel,  “2. Kısım OSB’ye şimdiden 20’nin üzerinde firma başvuru yaptı.  Bunlardan 12 yatırımcıya arsa tahsisi yapıldı.  İnanıyoruz ki öncekinden daha büyük alana sahip olan 2. OSB’mizde de kısa zamanda yeni fabrikalar yükselmeye başlayacak ve  lçemizde işsizlik sorununa önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi. Yüksel, doğalgazın 2018 yılında gelmesiyle OSB’nin daha da önemli bir çekim merkezi olacağını kaydetti.

Ülkenin genel durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunan İbrahim Yüksel, iş adamları olarak. komşu ülkelerle yaşanan sorunların ekonomiyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını aktardı. Yüksel, dış politikada daha sakin bir yaklaşım beklediklerini sözlerine ekledi.

Törende kısa bir konuşma yapan Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, istihdama katkı sağlayan, gelirlerini düzenli ödeyen ve ihracat yapan işadamlarını tebrik etti.

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Kaya da belediyenin yaptığı yatırımlar hakkında bilgi vererek, 60 öğrenci ile eğitime başlayan fakültede 4 yılda 2 bin 500 öğrenciye ulaşılacağını, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı Nedim Uysal da Salihlili olmaktan gurur duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Bu kentte doğdum, büyüdüm. Salihli’ye gönülden bağlıyım. Burayı sevmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim” dedi.

Salihli Ekonomi Ödülleri töreninde plaket alan işadamları şöyle sıralandı:

Kurumlar Vergisi

1- Özlem Tarım

3- Özel Salihli Sağlık A.Ş.

4- Sardes Gıda

7- Sardes Gıda

8- Tuğrul Tarım

9- Lider Gıda

10- Özel Salihli Sağlık A.Ş.

40 yıllık üyelik ödülleri

Baki Akaydın

Bozdağ Meşrubat

Ülkü Toprak

Çevik Blok

Erim Otomotiv

Fevzi Özdemir Ortakları Koll. Şti.

İsmail Güler

Salihli A Grup A.Ş.