19.09.2018
Salihlili mimarlar ara elamandan yana sıkıntılı

Salihli’deki mimarlar, ara eleman sıkıntısına çözüm bulmak için Salihli TSO’dan yardım istedi. Konu, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in, Mimarlar Odası Salihli Temsilciliğini ziyaretinde detaylı olarak ele alındı. Mimarlar Odası temsilciliğinin Salihli Büyükhan’daki ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Salihli Mimarlar Odası Başkanı Emel Aslanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ova, Ali Arıkan ve Mevli Aşık Pehlivan ile Salihli TSO Meclis Üyesi Fatma Gökçe Taşdelen katıldı.

Salihli genelinde 57 üyeleri bulunduğunu, bunlardan 32’sinin tescilli olduğunu belirten Başkan Emel Aslanoğlu, 1984’ten önce kurulan ve mühendis- mimar ayrımını ilk uygulayan ilçelerden biri olan Salihli’de en önemli sorunlardan birinin ara eleman konusunda yoğunlaştığını kaydetti. Endüstri Meslek Lisesi’nde konularıyla ilgili bölüm bulunduğunu, fakat eğitimin yetersiz olduğunu belirten Aslanoğlu, şunları söyledi:

“Endüstri Meslek Lisesi’nden staj yapmaya gelen çocukların pratik bilgilerinin eksik olmasının yanı sıra, psikolojik olarak da bu mesleğe hazır olmadığını görüyoruz. Temelleri sağlam olmadığı için üzerinde sağlam bir bina inşa etmek mümkün değil. Bu çocuklara mesleklerinin değerli olduğunu anlatan seminerler verilmeli. Biz bunları yapmaya hazırız. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da yardım bekliyoruz.”

Belediyelerle de problemler yaşadıklarını, imar yönetmeliğinin sık sık değişmesinden dolayı mağduriyetler yaşandığını vurgulayan mimarlar, yeni imar revizyonlarında kendilerine danışılmamasından dolayı sıkıntıların ortaya çıktığını ifade etti.

Mimarların Salihli’de etkin bir görev üstlendiğini ve dayanışma içinde çalışmalarının örnek alınacak bir tutum olduğunu belirten İbrahim Yüksel, Salihli TSO olarak bu mesleğin gelişmesine yönelik her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydetti ve “Mimarlar bu şehrin yapı ressamlarıdır. Şehirler sizin çizdiğiniz projeler sayesinde şekillenmektedir. Salihli de siz mimarlar sayesinde örnek, yaşanılacak bir kent olmuştur” dedi.