21.09.2017
Salihli’de motor, ahşap ve tesisat bölümleri açılacak

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı sektörel anket çalışmalarında eksikliği sık sık dile getirilen bazı alanlara kalifiye eleman yetiştirmek için düğmeye basıldı. Salihli TSO’nun ve Salihli’deki meslek odaları ve STK’ların ortak hareket etmesiyle bu üç alandaki açık kamuoyuna duyurulduktan sonra konu Manisa Valisi Mustafa hakan Güvençer’e kadar taşınmıştı. Valilik, bu konudaki talebi dikkate alarak, geçtiğimiz günlerde İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bu üç bölümün açılması konusunda onayı gönderdi.

Motor Teknolojileri, Ahşap Teknolojileri ve Tesisat Teknolojileri bölümlerine önümüzdeki eğitim –öğretim yılında 20’şer kişi alınmaya başlanacak. İkinci yıldan itibaren de öğrenci sayıları her bir bölüm için 30’a çıkarılacak. Daha önce Endüstri Meslek Lisesi olan ve ismi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulda halen 6 olan alan sayısı da bu üç bölümle birlikte toplam 9 alana çıkacak.

1500 öğrenci ve 135 öğretmenin bulunduğu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde halen Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri ve Harita Tapu Kadastro Teknolojileri alanları bulunuyor. Yeni alanlar ve alt alanları ise şöyle belirlendi:

*Motor Teknolojileri-(Alt alanlar :Mekanik, Oto Elektrik ve Motor Yenileştirme)

*Ahşap Teknolojileri- (Alt alanlar: Mobilya İmalatı, Mobilya İç Mekan Ressamlığı, Mobilya İskelet ve Döşeme, Ahşap Doğrama Teknolojileri)

*Tesisat Teknolojileri- (Alt alanlar: Yapı Tesisat Sistemleri, Soğutma Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri)

İMKB Anadolu Lisesi’nin bahçesinde 32 derslikli yeni bir okul binası için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Okul binası tamamlanıncaya kadar yeni bölümlere alınacak olan öğrenciler Çıraklık Eğitim Merkezi’nin binasını ve atölyelerini kullanacak.

Mesleki odaların ortak taleplerini Vali’ye kadar taşıdıklarını ve kısa sürede çözüme yönelik adımlar atılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, iş garantili bu meslek dallarına çocuklarını yönlendirmeleri konusunda velilere çağrıda bulundu. Gençler arasında işsizlik oranının çok yüksek olduğuna ve üniversite mezunlarının iş bulmakta sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Yüksel, şunları söyledi:

“Bu üç bölümde Salihli’nin ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirilecektir. Salihli’ye doğalgazın gelmesiyle tesisat bölümünden mezun olanlara önümüzdeki yıllarda talep artacaktır. Bu bölümlerin açılması konusunda biz iş dünyası olarak çok çaba sarf ettik. Bu sonuç bizim oda başkanları ve STK başkanlarıyla ortak hareket etmemizin bir semeresidir. Umarız yeni bölümlere gençlerimiz ilgi gösterir ve mesleklerini bu alanlardan seçerler. Çünkü bu sektörlerde eleman eksikliğini biz yaptığımız birebir üye ziyaretlerimizde tespit ettik. Bizim talebimizi değerlendirip yeni alanların açılış onayını veren Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e, Salihli Kaymakamımız Sayın Turgut Çelenkoğlu’na, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlerine teşekkür ederiz”.