21.09.2017
Yüksel, AB Komisyonu adına TOBB Genel Kurulu’nda konuştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73. Genel Kurulu Ankara’da toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılış konuşmasını yaptığı Genel Kurul’da, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nu adına komisyonun sözcülüğünü yürüten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de bir konuşma yaptı.

TOBB’un Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile ilişkilere başta Almanya ve Fransa olmak üzere AB’nin önde gelen ülkeleriyle ikili ilişkilere, AB Bilgi Merkezleri Projesinin başarıyla uygulanmasına odaklandığını belirten Yüksel, aynı şekilde Suriyeli sığınmacıların ekonomiye entegre edilmesi ve Türkiye-AB İş Diyaloğu Projesi hazırlıklarına yoğunlaştıklarını anlattı. Yüksel, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“AB üyelik süreci, özellikle 2002 yılından beri, Türkiye’nin iktisadi ve siyasi dönüşüm çabalarına ciddi katkı sağlamıştır. AB üyeliği Türkiye için stratejik bir tercihtir. Ortak çıkarlar temelinde devam etmelidir. Var olan sorunlar, çifte standarttan uzak durularak hakkaniyetle ele alınmalıdır.Vize konusunda ortak bir çözüm temeli bulunmalıdır. Suriyeli sığınmacılarla var olan mutabakat çerçevesinde Türkiye’ye gerekli kaynak akışı sağlanmalıdır.

Gümrük Birliğinin modernizasyonu müzakereleri artık başlamalıdır. AB bunun için gerekli süreci tamamlamalıdır. Önümüzdeki faaliyet döneminin Türkiye-AB ilişkilerinde diyalog ve işbirliğinin öne alınacağı, katılım müzakerelerinin tekrar canlanacağı bir yıl olmasını diliyorum.”

Yüksel, TOBB’un 2016 yılında başarılı bir ev sahipliği yaptığı Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu toplantısının 2017 yılının ikinci yarısında tekrar düzenlenmesi dileğinde bulundu.

Genel Kurul’a katılanlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73. Genel Kurulu’nda Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı şu delegeler temsil etti: Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan. Ayrıca Meclis üyeleri İsa Mert, Fatma Gökçe Taşdelen, Hasan Kınık, İsa Yunusoğlu, Emin Yüksel ve Genel Sekreter Levent Kılınçaslan da genel kurula katıldı.