23.05.2018
Kadınlar Birliği’nin kermes geliri, öğrencilere burs olacak

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Kadınlar Birliği, Gümüş Çayı kenarındaki Gümüş Kafe’de “Bahara Merhaba” kahvaltısı ve Üretici Pazarı düzenledi. Kafe’nin bahçesinde üreticiler kendi el emeği ürünlerini sergiledi. Yemek kitabı yazarı Ayşe Turgut,  geliri Kadınlar Birliği’nin burs verdiği öğrencilere aktarılacak olan “Yeni Gelinin Mutfak Rehberi” isimli kitabını imzaladı.

Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, emeğiyle üreten kadına saygı amacıyla düzenlenen kermese Salihli TSO üyelerinin de aralarında bulunduğu 30 üreticinin katılıp ürünlerini tanıtma imkanı bulduğunu belirtti. Oral, kahvaltı ile başlayan etkinliğe Salihlililer’in eğitime ve üretici kadınlara destek vermek için, büyük ilgi gösterdiğini, 400’ü aşkın kişinin kermese gelip stantları gezdiğini kaydetti.

Kermesi Salihli TSO Yönetimi ve personeli de ziyaret etti. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, stantları gezerek üretici kadınların neler ürettiği ve nasıl pazarladığı, bunun için sermayeyi nasıl buldukları konusunda bilgiler aldı. Aile bütçesine katkı veren üretici kadınları kutlayan Yüksel, onlara Salihli TSO ve KOSGEB işbirliği ile düzenledikleri kurslardan bahsetti ve mutlaka sertifika almalarını tavsiye etti.  Yüksel, “Bu sertifikaları almanız halinde Devletten 50 bin TL’ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar uygun faizli kredi kullanabileceksiniz.” dedi.

Kadınlar Birliği’nin çok güzel bir organizasyona daha imza attığını ve çok yorulduklarını belirten Yüksel, gösterdikleri gayretler ve ses getiren faaliyetleri nedeniyle Kadınlar Birliği’ne teşekkür etti.