26.06.2017
Salihli TSO, Manisa Teknokent’e hissedar oldu

Teknoloji geliştirmeye yönelik olarak Ar-Ge çalışmalarının yapılacağı Celal Bayar Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent’in lansman toplantısı Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucu üyeler arasında bulunduğu Manisa Teknokent’e ilçelerden sadece Salihli ve Turgutlu TSO hissedar olarak iştirak etti. Salihli TSO, Meclis’in aldığı karar çerçevesinde 40 bin TL karşılığında Teknokent’ten bir hisse satın aldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Manisa CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent lansman toplantısına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, ilçe kaymakamları, sanayiciler ve iş adamları katıldı. Toplantıya Salihli TSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Genel Sekreter Levent Kılınçaslan iştirak etti.

Üniversiteyle sanayiyi bir araya getirerek yeni teknolojilerin üretilmesine imkan sağlayacak Teknokent’in lansmanında konuşan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Türkiye olarak teknolojinin önemini farkında olduklarını belirterek, "Hayatın merkezinde bilim var, teknoloji var. İlme ve teknolojiye sahip değilseniz siz iktisaden güçlü ve tam bağımsız değilsiniz. Dolayısıyla bilgiye ve teknolojiye sahip olan toplumlar her bakımdan bağımsız, müreffeh, saygın ve dünyada söz sahibi toplumlardır " dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Yunusemre Belediyesi’nin yanı sıra özel sektörden Vestel ve Keskinoğlu’nun kurucu ortak olduğu Teknokent, 12 milyon 720 bin TL sermaye ile kuruldu. Toplantı bitiminde kurucu ortaklara plaket takdim edildi.