18.08.2017
Salihlili kadınlardan, girişimci kadınlara ödül

Salihli’de iş yaşamında örnek başarılar sergilemiş kadınlar, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadınlar Birliği tarafından onurlandırıldı. 8 Mart Kadınlar günü kutlamaları çerçevesinde Suresto Restoran’da düzenlenen yemekli organizasyonda, uzun yıllar eğitimcilik yaptıktan sonra sigortacılığa başlayan ve halen bu işini devam ettiren Aynur Erdal’a girişimci kadın ödülü sunuldu. Salihlili sporseverlerin rağbet gösterdiği Feyom Spor Salonu’nun yetkilileri Seval ve Seçil Çankaya’ya ise Genç Kadın Girişimci plaketi takdim edildi.

Kadınlar Birliğj’nin hazırladığı Nesilden Nesile Küçük Mutfak Sırları kitapçığının yayınlanmasında emek veren Mürüvvet Hazır ve Salihli’nin yemeklerini tanıtan yemek kitabı hazırlayıp bastıran Ayşe Turgut’a da birer teşekkür plaketi sunuldu.

Kadınlar Birliği’nin düzenlediği gecenin iki özel konuğu da vardı; blog yazıları pek çok kişi tarafından takip edilen ve gezdikleri yerlerin tanıtımını yapan Salihli kökenli Armağan Portakal ve Türkiye’nin ilk blog yazarlarından Banu Tozluyurt. İki gün boyunca Salihli’de kültürel yaşamla ilgili izlenimler edinerek, bunları bloglarında takipçileriyle anında paylaşarak ilçenin tanıtımına katkı sağlayan Portakal ve Tozluyurt, 2016 yılından bu yana sürdürdükleri “2 Kadın Anadolu’da” başlığı altındaki gezilerini ve izlenimlerini Salihlili kadınlarla paylaştı.

Kadınlar Birliği, Armağan Portakal ve Banu Tozluyurt’a da birer plaketle teşekkür etti.