18.08.2017
Norm Sanat Galerisi’nin sergisine yoğun ilgi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde Norm Grubu’nun Salihli TSO işbirliği ile gerçekleştirdiği sergi, Salihli Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonu’nda açıldı. Kurdele kesimi ile başlayan törene Norm Grubu Onursal Başkanı Nedim Uysal, Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Salihli TSO Kadınlar Birliği üyeleri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılışında konuşan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, kadınların özverileri, sağduyuları ve çalışkanlıklarıyla her türlü takdiri ve teşekkürü hak ettiğini belirtti. Kadınlar gününde, büyük çoğunluğu kadın sanatçılardan oluşan bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Yüksel, “Bir kentin kalkınmışlığı ekonomisinin yanı sıra kültür ve sanatıyla da ölçülür. Norm Grubu, Salihli’de açtığı 4 fabrika ile ilçemizin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlıyor. Açtığımız bu sergiyle de kentin kültür ve sanat hayatına da dokundu. İşbirlikleri ve katkıları için Nedim ve Bilge Uysal’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Norm Grubu Onursal Başkanı Nedim Uysal, kadınların her zaman baş tacı olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, kadının annelik vazifesinin yanı sıra pek çok alanda başarılarıyla göz doldurduğunu kaydetti.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Norm Grubu’nun çabasının Salihli için çok değerli bir örnek olduğunu belirttiği konuşmasında, kentin sanayisine katkı yapan Norm’un Salihli’nin çağdaşlaşmasına da hizmet ettiğini vurguladı.

Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu da yaptığı konuşmada Norm Grubu’na değerli katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, konuşmaların ardından 20 yıl önce Norm Sanat Galerisi’nin açılmasına öncülük eden Nedim Uysal’ın ressam eşi Bilge Uysal’a ve galerinin resim öğretmeni Gülperi Yıldız’a çiçek takdim etti.

Sergide, 2003 yılından bu yana Norm Grubu bünyesinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve sektöründe tek örnek olan Norm Sanat Galerisi’nde atölye çalışmalarına katılan 25 sanatçının yağlıboya, akrilik ve özgün baskı çalışmalarından oluşan 50’ye yakın eseri yer alıyor. Eserlerin satışından elde edilecek gelirin yarısı Salihli TSO Kadınlar Birliği’ne eğitim bursunda kullanılmak üzere bağışlanacak. Sergi, 12 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.