19.10.2017
Salihli TSO, akreditasyon sertifikasını yeniledi

TOBB’un ilk akredite odaları arasında yer alan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 3 yılda bir yapılan denetimden başarıyla geçti. Bölgenin ilk altı yıldızlı Odası olan Salihli TSO, yenilenen akreditasyon belgesini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen törenle teslim aldı.

Törene Salihli TSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya ve Genel Sekreter Levent Kılınçaslan katıldı. TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katıldığı ödül töreninde akreditasyon belgesi TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete tarafından Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel ve yönetime takdim edildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sertifikayı almaya hak kazanan toplam 254 oda/borsanın hizmet kalitesi olarak Londra, Berlin, Paris gibi dünya genelindeki oda ve borsaların hizmet standardına ulaştığını ifade etti. Akreditasyon sisteminin oda/borsa camiasının kalite ve kapasitesini yükselttiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Akreditasyon sayesinde proje hazırlayabilme kabiliyeti arttı. Akredite oda ve borsalar bugün dünyada 28 ülkenin oda ve borsalarıyla birlikte proje üretiyor. Tüm oda ve borsalarımızla iftihar ediyorum.” dedi.

Salihli TSO’nun, TOBB tarafından yayınlanan akreditasyon standardına uygunluğu Türk Loydu Vakfı tarafından 2007 yılında yapılan denetimle tasdik edilmişti.  Akredite oda olarak 10 yıldır hizmetlerini sürdüren Salihli TSO, hizmet kalitesini geliştirerek sürdürmek için kalite ve akreditasyonun yanında, ISO 14001:2015 Çevre Yönetimi,  BS OHSAS 18001:2007  İş Sağlığı ve Güvenliği,  ISO 10002:2014 Müşteri (Üye) Memnuniyeti ve ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi uygunluk belgelerini de aldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, üye memnuniyetine büyük önem verdiklerini belirterek, hizmet standardını yükseltmek için yapılması gereken her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade etti. Yüksel, yapılan çalışmalarla akreditasyonunu bir adım ileriye taşıyan Salihli TSO’nun her tür yeniliği yakından takip ettiğini kaydetti.