23.06.2017
Salihli’deki 17 STK ortak akıl toplantısı yaptı

Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Meclis Başkanı Necati Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki toplantıya, şu isimler katıldı:   Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy,  Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Hisar, Manavlar Odası Başkanı Rıfat Yavaş, Ayakkabıcılar ve Kunduracılar Odası Başkanı Celil Şenal, Marangozlar Odası Başkanı M. Kemal Alacalı,  Bakkallar Odası Başkanı İsmail Ünlü. Kahveciler Odası Başkanı İbrahim Demirdoğan,  Tuhafiyeciler ve Terziler Odası Başkanı Şerif Ali Girgin, İnşaatçılar Odası Başkanı Davut Dilek, Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Azak, Berberler Odası Başkanı Kadir Dilşeker,  Elektrikçiler Odası Başkanı Bahadır Çelikkol.  Değerlendirme toplantısında Salihli’nin ve bölgenin ekonomik ve mesleki sorunları konuşuldu. Sıcak ve samimi bir havada gerçekleştirilen toplantıya bir oda başkanı şehir dışında olduğu için katılamadı.

İki yıldır düzenli olarak toplanan 17 STK temsilcisi, bölgenin ortak sorunlarını belirleyip çözüm bulmak için merkezi hükümetle, yerel yönetimlerle, bölge milletvekilleriyle ve siyasi parti temsilcileriyle çeşitli toplantılarda bir araya gelerek mesleki, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel sorunların birçoğunu karşılıklı istişare yaparak çözüme kavuşturma yolunda önemli yol kat etti. Oda başkanları, başarıya ulaşmalarında odaların birlik ve beraberlik içinde olmalarının yanı sıra, siyaset üstü tutumlarının önem arz ettiğini ifade ettiler.

Oda başkanları, sorunların çözüme kavuşmasında emeği geçen başta Hükümet’e olmak üzere Bakanlar Kurulu’na, Manisa Valisi’ne,  bölge milletvekillerine,  yerel yöneticilere, siyasi parti temsilcilerine ve  kurum yetkililerine teşekkürlerini iletti.