24.07.2017
Manisalı işadamları sorunlarının çözümü için milletvekillerinden destek istedi

Manisa İli Oda ve Borsa Başkanları Ankara’da Manisa Milletvekilleri ile bir araya geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ege Bölgesi Oda ve Borsalar İstişare Toplantısı’na katılan Manisa ili Oda ve Borsa Başkanları, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ile MHP Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile sabah kahvaltısında buluştu. Ankara Anadolu Otel’de gerçekleşen sabah toplantısına Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Meclis Başkanı Süleyman Oral da katıldı. Manisa Milletvekilleri ile yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştiren Oda ve Borsa Başkanları, başta ülke ekonomisi olmak üzere, yaşadıkları bölgelerde karşılaştıkları sorunları Manisa milletvekillerine iletti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, il Oda ve Borsa Başkanları olarak Manisa’nın sorunlarını, ticari anlamda piyasalarda yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözümü noktasında önerilerini sunmak için bu toplantıyı organize ettiklerini belirtti.

Bölgenin sorunları iletmek için söz alan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli OSB’de birinci kısmın yüzde 100 doluluğa ulaştığını, ikinci kısımda kamulaştırma çalışmalarının sonuna gelindiğini anlattı. Yüksel, Salihli’ye Gümrük Müdürlüğü kurulması talebini dile getirerek şu bilgileri verdi:

“Kısa zamanda yatırımcılarımıza arsa tahsisine başlayacağız. Şu an bölgemizden 200 milyon Dolar ihracat yapılıyor. İkinci kısmın faaliyete geçmesi ile ihracat daha da artacaktır. Gıda ağırlıklı ihracat yapan bölgemize mutlaka Gümrük Müdürlüğü kurulmalıdır.”

İbrahim Yüksel, Manisa’daki ticari araçların yarısına yakınının Salihli, Kula, Selendi, Alaşehir, Sarıgöl, Demirci, Köprübaşı, Ahmetli, Gölmarmara’dan oluşan 9 ilçede bulunduğunu, KA belgesi almak için Manisa TSO’dan bu belgelerin alınmasının zaman kaybına neden olduğuna dikkat çekerek, “KA belgesi almak isteyen üyelerimiz Manisa’ya giderek bir günlerini buna ayırmak zorunda kalıyor. Hizmeti ayağa getirmek anlamında K belgelerinin Salihli TSO’dan verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda oda ve borsa başkanlarından gelen talepleri not alan Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ve Erkan Akçay, bu organizasyon için oda ve borsa başkanlarına teşekkür etti.