21.09.2017
Salihli TSO ve Borsa Başkanları Ankara’da Ege bölge toplantısında buluştu

Ege Bölgesi İstişare Toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği ve başkanlığında TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.  Ege Bölgesi’nde yer alan Oda ve Borsaların meclis, yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  terör saldırılarına işaret ederek, zor günlerden geçerken birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.Hisarcıklıoğlu, “Camia olarak tam dayanışma içinde olmalıyız. Bir ve beraber olma günündeyiz. Dünya görüşü, fikri, zikri ne olursa olsun birlikte hareket etmeliyiz.” dedi.

Odalar ve Borsaların yaptıklarını yeterince anlatamadıklarını ve “Bu odalar ne iş yapıyor ?” sorusuyla karşılaştıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, üyeleri için yaptıkları çok sayıda hizmet bulunduğunu ifade etti. “Oda ve borsalar üyeleri için o kadar çok şey yapıyor ki, bunları mutlaka kamuoyu ve üyelerimizle paylaşmalı ve anlatmalıyız” diye konuştu.  Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların sunduğu imkânlarının tüm üyelere detaylıca anlatılmasını istedi.

Nefes Kredisi

Toplantıda, başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken,  KOBİ'lere  TOBB’un ve bağlı Oda Borsalar ile Kredi Garanti Fonu’nun ortaklığıyla verilen yüzde 9.90 uygun faizli kredinin üyelere sınırlı da olsa bir rahatlama sağlayacağı konuşuldu.

Ege Bölgesi Oda ve Borsaları ortak istişare toplantısında ayrıca Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun tedbir paketindeki konular istişare edildi.  TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi(MEYBEM)’ne ilişkin sunumlar yapıldı.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde süren toplantı geç saatlere kadar devam etti.