18.11.2017
Salihli TSO’nun katkısıyla Bahçecik’te iki kütüphane açıldı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli’nin Bahçecik Mahallesi’nde biri ilkokulun içinde biri de köyün merkezinde olmak üzere iki kütüphaneye maddi destek sağladı. Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin açılışı öğretmenler gününde öğrenciler, Salihli TSO yöneticileri ve İzmir’den gelen gazeteci, şair ve yazarların katılımıyla açıldı.

Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 26.’sı Salihli’nin Bahçecik Mahallesi’nde açıldı. Toplam 6 bin 500 kitabın yer aldığı Bahçecik’teki iki kütüphane Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ve hayırseverlerin bağışlarıyla hizmete girdi.

Kütüphanelerin açılışı, öğretmenler gününde köy okulunda ve merkezde yapılan iki törenle gerçekleştirildi. Haberhürriyeti Gazetesi’nin imtiyaz sahibi İbrahim Irmak ve Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin kurucusu Mesut Tim’in de katıldığı törende, Salihli’de yaşayan Köy Enstitüsü mezunu ve 3 kitabın yazarı Huriye Saraç, İzmir’den gelen gazeteci, yazar ve şairler ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Bahçecik İlkokulu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Haberhürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında köylerde açtıkları kütüphanelerin 26’ya ulaştığını, hedeflerinin her köye bir kütüphane olduğunu açıkladı. Salihli TSO’ya verdiği destekten dolayı teşekkür eden Irmak, “Bize İbrahim Yüksel gibi eğitime değer veren yöneticiler lazım. En büyük amacımız Atatürkçü nesiller yetiştirmektir” dedi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de yaptığı konuşmada, eğitime büyük önem verdiklerini, okullardan gelen her türlü yardım talebine cevap vermeye çalıştıklarını kaydetti. Salihli’nin modern bir kent olduğunu ve burada yaşamaktan büyük keyif aldıklarını ifade eden Yüksel, konuşmasında şunları söyledi:

“Salihli TSO olarak 70 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Ayrıca Salihli TSO Kadınlar Birliği de 15 üniversiteli kız öğrenciye burs veriyor. Okullara kitap ve kırtasiye yardımının yanı sıra, ihtiyaç sahibi öğrencilere mont dağıtıyoruz. Kütüphane açmak bizim için çok gurur verici bir destek oldu. Atatürk Çocukları Kütüphaneleri girişimcileriyle Salihli’nin diğer köylerine de seve seve katkı koymaya hazırız”

Toplam 13 çocuğun eğitim gördüğü Bahçecik İlkokulu’nun Müdür Vekili Uğur Yaren de kazandırılan kütüphane için Atatürk Çocukları Kütüphaneleri kurucularına ve Salihli TSO yöneticilerine teşekkürlerini sundu.