24.06.2017
Salihli Oda temsilcileri ve iş adamlarından Vali Güvençer’e ziyaret

Salihli’ye Fen Lisesi kazandırılması ve pek çok sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirecek Mesleki Teknik Eğitim Merkezi kurulması konusunda çabalarını sürdüren Oda temsilcileri, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek, bu konudaki taleplerini dile getirdi. Ziyarete Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aktürk,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Marangozlar Odası Başkanı M. Kemal Alacalı, Bakkallar Odası Başkanı İsmail Ünlü, Kahveciler Odası Başkanı İbrahim Demirdoğan, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Rıfat Yavaş ile hayırsever işadamı Şahin Şen katıldı.

Valilik makamında bir saat süren görüşmede Vali Güvençer’e konu ile ilgili detaylı bilgi veren Oda başkanları, eğitime verdikleri önemi dile getirdi.

Salihli’nin gelişmiş bir kent olduğunu ve Fen Lisesi olmamasının eksiklik olduğunu dile getiren Vali Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’tan bilgi aldı. İl Müdürü’nden aldığı bilgileri heyete aktaran Vali Güvençer, Salihli’ye Fen lisesi açılması konusunda Valilik oluruyla İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışmaların başladığı, önümüzdeki aylarda konunun daha netleşeceği, Salihli’nin Fen Lisesi’ne kavuşacağı bilgisini verdi. Vali Güvençer,  konunun üzerinde çalışıldığı için henüz duyuru yapmadıklarını anlattı.

Salihli Oda temsilcilerinin diğer talebi olan Teknik Meslek Lisesi konusunda da, Hacıbektaş Mahallesi’nde tamamlanmak üzere olan okul binasının Teknik Meslek Lisesi yapılacağının müjdesini veren Vali Güvençer, okulun geçici kabul aşamasında olduğunu, önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacağını belirtti.

Hayırsever iş adamı Şahin Şen’in yaptıracağı okulun arsası üzerinde yaşanan sorunun da en kısa zamanda çözüleceğini ifade eden Vali Güvençer,  Salihli’nin diğer sorunlarını da dikkatle dinleyerek, “Vatandaş,  Odalar ve devlet kurumları uyum içerisinde çalıştığı sürece çözülemeyecek sorun yoktur. Yeter ki Allah birliğimiz ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, sıcak geçen görüşme ve aldıkları bu güzel haberler için Vali Güvençer’e teşekkür ederek, önümüzdeki yıl Salihli İktisadi Bilimler Fakültesi’nin de açılmasıyla ilçede eğitim konusunda önemli bir aşamanın kaydedileceğini ifade etti.