01.05.2017
Kadınlar Birliği’nden Cumhuriyet kutlaması

Salihli TSO Kadınlar Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda Çerkez Ethem tarafından bir süre karargah olarak kullanılan Müdire Hanım Evi’nde bir araya geldi. Sekine Evren Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aliye Okta tarafından sunulan “Cumhuriyet ve Kadın” söyleşisinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşları minnet ve şükranla yad edildi. Cumhuriyet’in ülkeye, yurttaşlara ve kadınlara yönelik kazanımları üzerinde duruldu.Kutlamaya katılan kadınlar,  kanun ve ud eşliğinde söylenen Atatürk’ün sevdiği şarkılara da eşlik etti.

Girişimci kadınların ürettiği bebek tasarımları sergisini gezen kadınlara, paylaşımcılığı sembolize eden, buğday fırınından özel olarak hazırlatılan ekmekler hediye edildi. Müdire Hanım Evi’nin içinde ve bahçesinde kurulan masalarda katılımcılara günün anlamına uygun olarak keşkek, nohut ve helvadan oluşan bir menü sunuldu.Etkinlikte ayrıca Yasemin Bulut ve Yasemin Adamoğlu’nun minyatürleri sergilendi.