01.05.2017
İbrahim Yüksel, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ziyaretine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin dört bir yanından gelen iş dünyası temsilcilerini ağırladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki 365 Oda ve Borsa temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve Çankaya Köşkü’nde yapılan istişare toplantılarına Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerini değerlendirmek üzere gerçekleştirilen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, ahinin sadece işini yapan, üreten, sanatını icra eden kişi olmadığını, aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden, geleceği de inşa eden kişi olduğunu kaydetti. Erdoğan, esnafın, sanatkarın, iş adamlarının 15 Temmuz'da gösterdiği güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından bildiğini aktardı.

Oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Erdoğan, oda ve borsa başkanlarının, iş adamlarının en çok bir araya geldikleri, istişare ettikleri kesim olduğunu anımsattı. Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun ve sıkıntının bulunmadığını vurguladı. Darbe girişiminin gerisindeki amaçlardan birinin de Türkiye'nin tüm birikimlerini yok etmek, birilerine peşkeş çekmek olduğunun farkında olduklarını dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdi artık kazanımlarımızı koruma değil, daha çok çalışma, üretme, ihraç etme, istihdam etme, dünyayı dolaşma zamanıdır. Daha çok koşacağız. Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz çok sınırlı ve kısa sürede telafi edilen bir dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye devam ediyor."

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Oda ve Borsa Başkanları'na seslendi. Yıldırım, vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Yıldırım ekonomiye yönelik düzenlemeleri şöyle özetledi:

"Damga vergisinde ciddi düzenlemeler yaptık, şirket kurulumu tasfiyelerini kolaylaştırdık, şirketlere vergi istisnası getirdik. Yatırımların üzerindeki vergiyi kaldırıyoruz. Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz, matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz. İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Yerli ve uluslararası yatırımcıyı destekliyoruz. Bürokratik engelleri ortadan kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik ile tasarrufları artıracağız. Yatırımların hız kesmeden devam etmesini sağlıyoruz.”

Toplantıların sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Oda ve borsa temsilcileri ile teker teker görüşerek hatıra fotoğrafı çektirdi.