21.09.2017
Salihli TSO’dan, Kula'da 48 kişiye sertifika

KOSGEB’in yeni iş kuranları desteklemek üzere verdiği 50 bin TL’ye kadar hibe 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanmak üzere, Kula'da Salihli TSO’nun düzenlediği girişimcilik eğitimlerinden mezun olanlar sertifikalarına kavuştu.

Kula’da düzenlenen iki eğitime katılan 50 girişimci adayından 48’i, 9 gün ve 70 saat süren eğitimleri tamamlayarak proje hazırlamayı öğrendi. Sertifika teslim töreni Kula’da Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Kula Belediye Başkan Vekili Faik Şentürk, KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan, İlçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ali Yiğen, Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Kaya ve Cemalettin Tosun ile kursiyerler katıldı.

Sertifika dağıtımından önce bir konuşma yapan Salihli TSO Başkanı Yüksel, işsizliği azaltmaya ve yeni istihdam sahaları yaratarak, göçü engellemeye çalıştıklarını ifade etti. Kadınların evlerinden çıkarak iş gücüne katılması gerektiğini, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan KOSGEB girişimcilik desteğinden yararlanmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, Salihli’de bugüne kadar eğitim görüp sertifika alan 300 kursiyerden 56’sının kendi işyerini kurduğunu, bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan da, Manisa ve ilçelerinde çok sayıda kişiyi iş dünyasına kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. İl genelinde 800’ü aşkın sertifika verdiklerini, bunlardan 85 girişimcinin kendi işini kurduğunu söyledi.