26.06.2017
Yüksel ve Oral, BİGEM toplantısı için Afyon’a gitti

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İn Operasyonu’nun en önemli adımlarından biri olan Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi - BİGEM İş Birliği Protokolü imza töreni, geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Törene Salihli TSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral katıldı.

Protokol İmza Töreni açılış konuşmaları Uşak Valisi Ahmet Okur, Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ile  Ali Özkaya, AB Türkiye Delegasyonu Birinci Kâtip, Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan V. Burak Çağatay Doğan ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı tarafından yapıldı.

TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi olan Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi’nin işlevi, stratejisi ile paydaşların görev ve sorumluluklarını içeren İş Birliği Protokolü, TR33 Bölgesi’ndeki üniversiteler, İŞKUR İl Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve sendikalardan oluşan 45 kurum tarafından imzalandı. Daha sonra BİGEM paydaşlarına plaketler takdim edildi.

Tören sonrasında düzenlenen BİGEM Yapılanması ve Yol Haritası başlıklı panele, Teknik Destek Ekibi Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkal Keçe, Zafer Kalkınma Ajansı Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Uzmanı Hacer Eriş, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cihan Doğruöz, Kütahya İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Afyonkarahisar TSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy ve Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu konuşmacı olarak katıldı.