23.04.2017
Yüksel, Manisa istişare toplantısında fakülteye vurgu yaptı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Manisa İli Oda ve Borsalar İstişare ve Güçbirliği” toplantısında, il genelindeki oda ve borsaların temsilcileri sorunlarını dile getirdi.

Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, ilçe kaymakamları ilçe belediye başkanları, tüm ilin daire müdürleri ve TOBB delegeleri katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 10-11 Mayıs tarihleri arasında yapacağı Genel Kurul öncesinde bir araya gelen Manisa’daki oda ve borsaların temsilcileri, yörelerinin sorunları hakkında görüşlerini dile getirdi.

Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, Oda’ya bağlı Salihli, Kula ve Selendi’deki iş dünyası temsilcileri adına yaptığı konuşmada, öncelikli sorunları ve beklentilerini şöyle anlattı:

"Salihli'de 4 yıllık fakültenin kaba inşaatını Odaların ve hayırseverlerin bağışlarıyla tamamladık. Aradan 1,5 yıl gibi bir zaman geçti. Bir gelişme olmadı. Bakanlar Kurulu’nda 2 yıldır bekleyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi nihayet geçtiğimiz günlerde onaylandı. Emeği geçen tüm yöneticilerimizi teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Celal Bayar Üniversitesi rektörümüzün inşaatın tamamlanması konusunda destek olacağına inanıyorum. Bina bu haliyle askıda kalmamalıdır. Bizler rektörlükle yapılan protokole inanarak, yerel yöneticiler, Oda başkanları ve dernek temsilcileri öne düşerek para topladık, sözümüzü yerine getirdik. Sayın Rektörümüzün de bizleri anlamasını istiyoruz. Yoksa biz bundan sonra sivil toplum örgütleri olarak hayır işlerinde öne düşmeye cesaret edemeyiz. Şevkimiz kırılır.”

Toplantıda Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeleri de anlatan Yüksel, şunları söyledi:

“2. kısım OSB'nin kamulaştırma çalışmaları bitmek üzere. Burada birinci sorunumuz doğalgaz, ikincisi ise gümrük müdürlüğüdür. Salihli'de doğalgaz bulunmuyor. Yasal olarak gelmesi mümkün görülmemektedir. İki kez denendi olmadı. Akhisar ve Turgutlu OSB’lerinde doğalgazın olması haksız rekabet yaratmaktadır. Doğalgazın biran önce getirilmesini siyasi iktidarın temsilcileri olan bölge milletvekillerimizden istiyoruz.

Bunun yanı sıra, Alaşehir'de olan Gümrük Müdürlüğü’nün Salihli'de olmaması bizim için büyük eksikliktir. 200 milyon dolar ihracat, 25 milyon dolar ithalat hacmimiz bulunmaktadır. Doğalgaz gelirse, Gümrük Müdürlüğü de kurulursa, atık su arıtması da bitmiş olan  Salihli OSB’ye yatırımcıları daha rahat çekeriz.”