19.10.2017
İzmirliler Salihli’ye hayran kaldı

Salihli’nin tanıtımına yönelik Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı bir uygulamayla İzmir’den bir otobüs ve bir minibüsle 70 kişilik bir grup kente getirilerek, kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verildi.

İzmir’deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul’un katkılarıyla Güzelyalı Kültür ve Sanat Derneği üyeleri, Salihli’ye getirildi. Sart’ta verilen kahvaltı molasından sonra tarihi Artemis Tapınağı, Mustafa Uçar’ın rehberliğinde gezildi. Tarihte ilk paranın basıldığı toprakları ve Lidya Uygarlığı’nın kalıntılarını merakla inceleyen konuklar, daha sonra Roma İmparatorluğu’nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium ve hemen yanı başında yer alan sinagogu ziyaret etti. Güzelyalı grubu, tarihi eserleri ilgiyle inceleyip, hayranlıklarını ifade etti.

Salihli TSO Yönetimi, İzmirli konukları Müdire Hanım Konağı’nda karşıladı. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya ile Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Temel, konukları kapıda karşılayarak “hoş geldiniz” temennisinde bulundu.

Burada, Salihli Belediyesi tarafından bir müze haline getirilen Müdire Hanım Konağı’rda Salihli kültürü ve ev yaşamı ile ilgili objeleri ilgiyle inceleyen İzmirli konuklar, çay molasından sonra, Atatürk’ün de 1925 yılında ziyaret ettiği tarihi Salihli Garı’na giderek bol bol fotoğraf çekti.

Serbest zamanda Sevgi Yolu’nda bulunan lokantalarda kentin tescilli ürünü Odun Köfte yiyerek, esnaftan alışveriş yapan İzmirli grup, çarşının yakınında 100 yılı aşkın zamandır kurulan Çarşamba Pazarı’ndan taze meyve ve sebze aldı.

Akşamüzeri, Kurşunlu Piknik alanında gezinti yapan grup, açık havadaki kafede, darbuka ve tef eşliğinde şarkılar söyleyerek, eğlenceli vakit geçirdi. Güzelyalı Sanat ve Kültür Derneği üyeleri, Salihli’den güzel anılarla memnun olarak ayrıldı.

Tanıtım konusunda Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak etkin bir görev üstlendiklerini belirten Başkan İbrahim Yüksel, kenti tanıtmak ve ekonomisine katkı sağlamak üzere turlar düzenlediklerini ve ilk kafilenin Güzelyalılı sanatçılardan oluştuğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerin ve birebir tanıtımların çok etkili olduğuna dikkat çeken Yüksel, benzer uygulamaları yapmayı düşündüklerini kaydetti.