26.06.2017
Salihli TSO’da 25 kişi organlarını bağışladı

Salihli TSO Kadınlar Birliği ve Salihli Devlet Hastanesi işbirliği ile  organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla konferans düzenlendi. Salihli TSO Sardes Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu üyeleri, Toplum Sağlığı Başkanı Ufuk Berberoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Turgut Yenidünya,  Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral ve TSO üyeleri katıldı.

Organ Bağışı konulu konferansta konuşan Organ Bağış Koordinatörü Dr. Müge Akbulak, “Organ bağışı birçok insan için yeniden hayata dönüş, ikinci bir yaşam anlamına geliyor.” dedi. Akbulak, şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Ülkemizde organ bağışı düşük olduğundan,  rahatsız olup organ bekleyen çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Salihli’de sadece böbrek nakli bekleyen 280  hasta var. Biz organ nakil ekibi olarak bu konularda sürekli bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde beyin ölümü gerçekleşmiş hasta yakınlarına organ bağışının önemini anlatıyor, başka hastalara umut olmaları konusunda talepte bulunuyoruz. Ülkemizde bir böbrek hastasının devlete 5 yılda 300 bin dolar maliyeti olurken, bir organ naklinin maliyeti 75 bin dolar civarında kalıyor. Maliyet unsuruna bile bakınca ülke ekonomisi açısından konunun önemi ortaya çıkıyor.”

Konferans sonrasında Organ Bağış ekibinde yer alan hemşire Türkan Yıldız ve Yunus Akgüneş, organlarını bağışlayan Salihli TSO üyelerinin kayıtlarını gerçekleştirdi. 25 kişi organlarını bağışladı.

Dr. Müge Akbulak ve organ nakil ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, sağlık ekibine plaket takdim etti.