18.12.2017
Salihli TSO’nun 16. girişimcilik eğitimi başladı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, yoğun talep üzerine ardı ardına yeni girişimcilik kursları açmaya devam ediyor. Mart ayında2 Kula, 3 de Selendi’de olmak üzere toplam 5 kurs açan Salihli TSO, aynı ay içindeki 6. Girişimcilik Eğitimi’ni de Salihli TSO’da açtı.

İlk girişimcilik kursunu 2010 yılında açan ve geçtiğimiz yıl 3 girişimcilik eğitimi düzenleyen Salihli TSO, 2016 yılında bu alanda atağa kalktı. Salihli TSO’ya bağlı Selendi’de 1’i Şubat, 2’si de Mart aylarında toplam üç kurs açıldı. Manisa’nın en uzak ilçesi olan Selendi’de 66 girişimci adayı yetiştirildi.

Yine Salihli TSO’ya bağlı olan Kula’da da biri Ocak, biri de Mart’ta düzenlenen girişimcilik eğitimlerinde toplam 46 kişi girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı.

KOSGEB’in girişimcilik hibe ve kredilerini artırması nedeniyle Salihli TSO’daki eğitimlere yoğun başvuru yapıldı. 189 kişi eğitime katılmak için müracaat ederken, yapılan mülakatlarda 50 kişi seçildi ve iki sınıf oluşturuldu. Bunlardan biri 29 Mart’ta start alırken, ikinci kursun da 11 Nisan’da başlatılması kararlaştırıldı.

Salihli TSO’daki eğitime katılan KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan, sık sık kurs düzenleyen Oda yönetimine teşekkür etti. Kursu alanların işyeri açma oranının Salihli’de ortalamanın çok üstünde olduğunu, bunu çok önemsediklerini vurgulayan Arslan, yönetmeliklerde günün koşullarına uygun sürekli iyileştirmeler yapıldığına vurgu yaptı.

Geçtiğimiz yılsonunda girişimcilik hibelerinin 30 bin TL’den 50 bin TL’ye çıkartılması ve kredi limitinin de 70 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkartılması üzerine girişimcilik eğitimlerinde talep patlaması yaşandığını belirten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, şu bilgileri verdi:

“Salihli TSO’nun, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 17. eğitimi gerçekleştiriyoruz. Yılbaşından itibaren eğitim taleplerinde büyük bir patlama yaşandı. Kula, Selendi ve Salihli’de 500 kişi eğitim almak isteğinde bulundu. Biz de ilk kez Salihli dışına çıkarak Kula’da 2, Selendi’de 3 kurs düzenledik. Salihli’de yılbaşından bu yana ilk kez açtığımız bu kursu İş-Kur’un işbirliği ile düzenliyoruz ve 25 girişimci adayı eğitim görüyor. Hemen arkasından 11 Nisan’da yeni bir eğitimi daha başlatacağız.

Bugüne kadar Salihli TSO’nun kurslarında 386 kişi sertifika almaya hak kazandı. Bunlardan 52 kişinin iş planı KOSGEB tarafından onaylandı ve işyerini açtı. Türkiye genelinde yüzde 10 olan işyeri açma oranı, Salihli’de yüzde 20’ler düzeyine ulaştı. Bunu çok önemsiyoruz. Yeni açılan her işletme işsizliğin azalmasına katkı sağlıyor. “

Yeni işyeri açmak isteyen ve proje önerileri kabul edilen girişimci adayları, 9 gün boyunca toplam 70 saat süren kursta iş planı hazırlama eğitimi alıyor.

"blacklistupdate":{"lastpingday":"